در اغلب موارد بیماری بواسیر خفیف است و در صورت پیگیری فوری کمتر سبب ایجاد مشکل جدی در شخص می شود. با این حال کم توجهی به درمان مناسب آن باعث ظاهر شدن عارضه های بدی می شود.
بسیاری از بیماریهای ناحیه مقعد، به راحتی قابل درمان هستند. در صورتی که بیماری مقعد شما، با سایر اختلالات پزشکی همراه است، بهتر است در صورت تداوم علائم، با پزشک مراجعه کنید.
1- بواسیر
بواسیر شایع ترین بیماری مقعد است. در حقیت، احتمالاً نیمی از افراد تا سن 50 سال، بواسیر را تجربه میکنند. بواسیر وریدهایی در ناحیه مقعدی است. به هر علتی فشار بیش از حد به پایین راست روده و ناحیه مقعدی وارد شود، به طور غیرطبیعی این وریدها متورم میشوند.
این فشار زیاد میتواند به علت زور زدن برای دفع مدفوع، اکثرا در اثر اسهال مزمن و کمتر به علت یبوست، حاملگی، پیری یا علل دیگر باشد.
بواسیرهای خارجی به صورت توده نرم و متورم یا و توده سفت در اطراف ناحیه مقعدی ظاهر میشوند و بواسیرهای داخلی در داخل کانال مقعدی ایجاد میشوند.
دیدن خون در مدفوع میتواند هر کسی را نگران کند و اگر این خونریزی با درد، سوزش یا حتی دشواری در نشستن همراه شود، حتی نگرانکنندهتر هم بهنظر میرسد. هموروئید یا بواسیر یکی از آزاردهندهترین و شایعترین بیماریهای نشیمنگاه محسوب میشود، طوری که حدود نیمی از افراد تا 50سالگی حداقل یکبار عوارض آن را تجربه میکنند. در این بیماری، عروق انتهایی مقعد و روده بزرگ متورم شده و باعث درد، خارش و گاهی خونریزی میشود.
اگرچه هموروئید میتواند دردناک باشد اما معمولا خطرناک نیست. با این حال بسیاری از مبتلایان با عود علائمشان پس از درمان نگران میشوند که مبادا هموروئیدشان تبدیل به سرطان مقعد یا روده بزرگ شده باشد. اما آیا واقعا چنین خطری وجود دارد؟!
ژن ها با کدهای دستورالعملی خود عوامل اصلی انتقال دهنده مواد ارثی هستند که به منزله طرحی برای گسترش سلول ها و سیستم های بدن عمل می کنند. ژن ها می توانند بیماری های ارثی را با خود حمل کنند و از نسلی به نسلی دیگر انتقال بدهند. دانشمندان بر این باور هستند که بیماری های خاصی مثل آلزایمر، افسردگی، بیماری قلبی، سکته مغزی، دیابت، پوکی استخوان و سرطان های پستان، تخمدان، روده بزرگ، پروستات و پوست ارثی هستند و می توانند به نسل های بعدی نیز منتقل شوند. در این میان آنچه افراد را نگران می کند این است که آیا بواسیر نیز می تواند به صورت ارثی و وراثتی از فردی به فرد دیگر منتقل شود.
علت بواسیر و نشانه های بواسیر ممکن است شامل موارد زیر باشد:
• خونریزی بدون درد در هنگام حرکت روده. ممکن است در هنگام دفع مدفوع مقدار کمی خون مشاهده کنید.
• خارش یا سوزش در ناحیه مقعد
• درد یا ناراحتی
• متورم شدن اطراف مقعد
• ایجاد توده ای در نزدیکی مقعد که ممکن است حساس یا دردناک باشد. (احتمال خونریزی ترومبویی وجود دارد)
الان روش های زیادی برای برطرف کردن انواع مختلف بواسیر وجود دارد. اگر شما به بواسیر مبتلا شده اید نباید نگران درمان و برطرف کردن آن باشید. اولین مرحله برای کنترل و آرام کردن آن تغییر سبک زندگی خود و استفاده از روش های خانگی است.
بواسیر را درک کنید. یک بواسیر رگ خونی متورم و ملتهب در ناحیه مقعد یا رکتوم است. بواسیر باعث افزایش فشار در ناحیه لگن و مقعد می شود. یبوست مزمن و اسهال مزمن از علل شایع بواسیر هستند. زنان در مراحل پایانی بارداری نیز دچار بواسیر می شوند و افرادی که اضافه وزن دارند هم مبتلا می شوند. رابطه مقعدی گاهی اوقات باعث بواسیر می شود و می تواند در داخل یا خارج رخ دهد.